Jaki-vaimentimet on suunniteltu tarkkuus- ja metsästyskäyttöön

Jaki tuote Oy valmistaa aseiden äänenvaimentimia metsästys- ja kilpa-aseisiin. Vaimentajien suunnittelu on saanut alkunsa valmistajiensa Jussi ja Aki Nyyssösen omista kilpa-ammunta tarpeista vuonna 1996. Tästä lähtien vaimentajat ovat kehittyneet sekä rata-ampujia että metsästäjiä huomioiviksi, laadukkaiksi ja käytännöllisiksi Jaki vaimentajiksi.

                          

Keveämmällä ja hiljaisemmalla aseella hallitumpia laukauksia

Vaimentajaa kannattaa käyttää aina, kun ammutaan ruutiaseilla. Esimerkiksi ammuttaessa kaliberilla 308, aseen ääni on noin 165 desibeliä.  Aseen tuottama yli 140 desibelin impulssimelu voi aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita. Oikein valittu vaimentaja laskee aseen äänen tuon rajan alle ja tekee ampumisesta huomattavasti miellyttävämpää. Ammuttaessa kannattaa siitä huolimatta käyttää kuulosuojaimia aina, mikäli mahdollista. Vaimentajan keveys on suuri etu haettaessa aseen parasta tasapainoa, koska tasapainoitusta ei tarvitse suorittaa piipun lyhentämisen kustannuksella. Lisäksi aseen ominaisuudet voivat kärsiä lyhennettäessä piippua. Tämän vuoksi kilpa-ampujat käyttävätkin lähes poikkeuksetta pitkäpiippuisia aseita, jotka ovat tasapainoitettu oikein. Asetta voidaan kuitenkin lyhentää, mikäli aseen käyttö tai aseen omistaja sitä jostain muusta syystä niin vaatii.

Aseen tasapainoisuus ja keveys helpottavat aseen kantamista metsällä ja auttavat tekemään hallittuja laukauksia niin kilpailu kuin metsästystilanteissa. Myös rekyylinvaimennus auttaa merkittävästi tekemään laukauksista hallitumpia ja näin ollen tarkempia.
Jaki vaimentajissa ei käytetä ruostuvia osia. Tämä ominaisuus lisää vaimentajan käyttöikää huomattavasti.

JAKI-tiedotteet

Uusia vaimentajia RST-mallistoon!

Uudet täysin ruostumattomasta teräksestä valmistetut vaimentajat 22LR, 22WMR, 17HMR ja 22LR pistoolille nyt saatavilla!
Käy tutustumassa Tuotteet-sivustolla. Kuvia myös Galleriassa!

13.03.2023 | Lue lisää